REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

VEZETO HÍREK

ÚSZT PÁLYÁZATOK

Centrope Együttműködési Platform

Az első Centrope Együttműködési Platform munkamegbeszélés 2013 január 31.-én került megrendezésre a Hotel Sopronban.

Miután tavaly Győr, Sopron, és Szombathely kilépett a centrope együttműködésből, ezzel lemondva a 2014-ben induló új európai uniós pályázatok előkészítéséről, új megoldást kellett találni a 2013-as év áthidalására és a pályázatok előkészítésére. A magyar oldalon ezért létrejött egy úgynevezett centrope platform melyben már nemcsak önkormányzatok, de vállalkozások, önkormányzati és állami intézmények, érdekképviseletek, szakmai szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek is részt vesznek.

A centrope Együttműködési Platform továbbra is várja azokat a partnereket, akik szeretnének szerepet vállalni a centropeban, vagy akár konkrét pályázati elképezésük van a négy ország (Ausztria, Csehország, Szlovákia, és Magyarország) által létrehozott régióra.

A megbeszélésen a győri osztályról Dr. Lados Mihály és Jóna László vettek részt. Az eseményről a HírCity készített tudósítást.

A centrope Együttműködési Platform megalakulásáról szóló korábbi HírCity tudósítás megtekinthető itt, magáról a platformról, és a csatlakozásról pedig az alábbi linken található információ.