Magyar Tudományos Akadémia
 

MTA KÖZGAZDASÁG- ÉS REGIONÁLIS TUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT

REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

ALFÖLDI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

  • Magyar Tudományos Akadémia
  • A Magyar Tudományos Akadémia kutatói pályázatai
  • A Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézet-hálózata

ÚSZT PÁLYÁZATOK

VEZETŐ HÍREINK
Köszöntjük az MTA KRTK RKI Alföldi Tudományos Osztály új honlapján!

Kedves Látogató!

Az új honlap feltöltésen és a megjelenítésen folyamatosan dolgozunk.
Észrevételeket a honlapszerkesztő e-mail címére várunk: farkasj@rkk.hu

TOVÁBB >>>
Kecskeméti helyismereti és városfejlesztési esték

Az MTA RKK ATI Kecskeméti Osztálya ad otthont a Móricz Zsigmond Közművelődési Alapítvány által szervezett „Kecskeméti helyismereti és városfejlesztési estéknek”. A 8 előadásból álló programsorozat célja, hogy egyrészt tájékoztassa a lakosságot a folyó fejlesztésekről.

TOVÁBB >>>
INNOAXIS – A határ mint innovációs megújulási tengely
INNOAXIS – A határ mint innovációs megújulási tengely

2011. július 19-én Baján került megrendezésre a Magyarország–Szerbia határon átnyúló együttműködési program 2007–2013 keretében zajló INNOAXIS projekt záró rendezvénye. A határ mint innovációs megújulási tengely c. program tevékenységeinek és eredményeinek ismertetése során a partnerek áttekintették az átfogó stratégiai elgondolásokat és az elkészült (gazdasági, illetve humán) operatív programok prioritásait, beavatkozási területeit. A tanácskozáson elhangzott szakmai előadások kiválóan érzékeltették az érintett határ menti régió fejlesztési és együttműködési lehetőségeinek különböző aspektusait is. Az egy éves programot az MTA RKK Alföldi Tudományos Intézete vezette.

TOVÁBB >>>
Dél-Alföld – megjelent a Kárpát-medence régiói sorozat legújabb kötete
Dél-Alföld – megjelent a Kárpát-medence régiói sorozat legújabb kötete

Munkatársaink közreműködésével megjelent a Kárpát-medence régiói sorozat legújabb kötete, a Dél-Alföld

TOVÁBB >>>
AKTUALITÁSOK
SEE ViTo projekt záró konferenciája

Időpont: 2012. május 30-június1

Helyszín: Ptuj (Szlovénia)
Végleges program még kidolgozás alatt

- A Délkelet-európai Együttműködési Program (SEE Transnational Cooperation Programme) keretében zajló, hamarosan befejeződő „Integrated Urban Development of Vital Historic Towns as Regional Centres in South East Europe” c. projekt záró konferenciája

-A rendezvény célja, hogy bemutassuk, és meg is vitassuk azokat az eredményeket és tapasztalatokat, amelyeket a 2009 júniusa óta tartó tervezési, fejlesztési munka során, a projekt partnerekkel együttműködve „halmoztunk fel”. A konferencia célja ugyanakkor az is, hogy mindezt nyílt szakmai fórumon tegyük, amelyre Délkelet-Európa országaiból számos, terület- és városfejlesztéssel foglalkozó szakembert is meghívtunk.

További információk a projekt honlapján: www.see-vito.eu

TOVÁBB >>>
Helyismereti és városfejlesztési esték 2. előadás

2012. január 12. 17.00h Kanalas Imre stratégiai és városfejlesztési csoportvezető: A Kecskeméti Megyei Jogú Város Településfejlesztési Stratégiája és a jövő városfejlesztési kihívásai

Farkas Jenő Zsolt megvédte doktori értekezését

2010. október 20-án Farkas Jenő Zsolt, az Alföldi Tudományos Intézet kutatója 100%-os eredménnyel megvédte "Agrár- és vidékföldrajzi kutatások Bács-Kiskun megyei példákkal" című dolgozatát a Szegedi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolájában.

TOVÁBB >>>
Tanyasors - gazdasors - beszélgetés egy könyv és egy konferencia kapcsán

Az MTV Ma reggel című műsorának vendége volt Bárth János etnográfus és Csatári Bálint geográfus.

TOVÁBB >>>
Nagy Terézia megvédte doktori értekezését

2010. április 15-én Nagy Terézia, a Békéscsabai Osztály kutatója a BCE Szociológia Doktori Iskolájában megvédte "Kötődések és kudarcok. A kapcsolatok és kapcsolati kudarcok szerepe az integrációban" c. dolgozatát.

TOVÁBB >>>
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Csatári Bálintot

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából, március 15. alkalmából kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át Dr. Csatári Bálintnak, az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet Kecskeméti Osztálya vezetőjének.

TOVÁBB >>>